bijdrage II Em. prof. Daniël Vandepitte, ererector

Aula_20130215 101

Over de heer Luc Van den Bossche

Luc Van den Bossche voerde als preses van het Faculteitenconvent het woord tijdens de plechtige opening van het academisch jaar in oktober 1970. De slotzinnen van de vlammende tirade, die hij namens de studenten  uitsprak in de aula, luidden letterlijk : “Tot onze grote spijt is dit slechts een openingsrede en geen lijkrede. Liever stonden we bij het graf van de neo-kapitalistische universiteit.”

De heer Van den Bossche heeft later een reeks van (moeilijke) Vlaamse en federale ministersposten bekleed en zich mijn inziens ontpopt als een uitmuntende minister en als een politicus van formaat. Uit het bovenstaande citaat blijkt dat zelfs de knapste koppen wel eens onzin uitkramen in hun jeugd.

.

Em. prof. Daniël Vandepitte, ererector (rector 1969-1973)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s