bijdrage Em. prof. Daniël Vandepitte, ererector (rector 1969-1973)

Pand_20130122 112_BeNN (2)

Over het Pand

Eind 1969, begin 1970 heeft het ZEER veel moeite gekost om de restauratie van het Pand, dat toen een wrak was, op gang te brengen. De verbouwing is ten slotte toch begonnen, ondanks tegenkanting binnen het directoraat-generaal “Gebouwen” van het toenmalige Ministerie van Openbare Werken. Destijds werd de totale kostprijs  van de restauratie geschat op 200 miljoen BEF en haar duur op 10 jaar.

In 1973 waren de vleugel van het Pand naast de Sint-Michielskerk en de vroegere woning van de abt langs de Leie klaar. Nadien kon het werk gestaag worden voortgezet, totdat het voltooid was, omdat ir. Delmulle, inspecteur-generaal in het Ministerie van Openbare Werken, aangemoedigd door de opeenvolgende rectoren, elk jaar zorgde voor voldoende kredieten in de begroting van zijn ministerie. De reusachtige en ingewikkelde klus heeft ten slotte 400 miljoen BEF gekost en 20 jaar geduurd. De verhouding 2 tussen werkelijkheid en raming kan misschien hoog lijken, maar is in feite ZEER laag wanneer men rekening houdt met de aard van de onderneming en met de vele onverwachte bevindingen, die men gaandeweg ter plekke deed.

.

Em. prof. Daniël Vandepitte, ererector (rector 1969-1973)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s